Івано-Франківськ

Які вони – коломийські волоцюги на Прикарпатті (ФОТО)

Вікові межі у цій групі стираються, не стираються тільки свіжі враження від мандрівки.

145343996 173695661219708 8840444607286804792 o scaled

“Коломийські волоцюги”, – так самоіронічно називає себе гірсько-пішохідна група коломиян, яка впродовж шести років у вихідні дні долає гірські маршрути по обидва боки колійової артерії Коломия-Рахів, повідомляють у мережі Коломия та коломияни, пише ПІК.

Попри те, що середній вік групи “волоцюг” – 60 років, за день вони проходять до двадцяти кілометрів. А дизель-поїзд – основний засіб доставки групи до місця сходження.

May be an image of гора, природа та сніг

“Найстаршому в жовтні місяці стукне вісімдесятка. Він і є в групі головним. Це – Іван Голуб, досвідчений гірський турист, учасник організованих гірських походів на Кавказ, Алтай, Тянь-Шань, Хамар-Дабан, Таймир, Камчатку, Уральські гори. Основу групи складають, власне, Іван Голуб, Богдан Василик, Лідія Павлишин, – цим за сімдесят, а також молодші Володимир Волинський, Оксана Хороб, Анастасія Ткачук, Лідія Ріпецька, Мирон Забарило, Юрій Дрегало, Василь Шепетюк, Микола Харук, Василь Дувірак – їм трохи менше – та інші, ще молодші”, – йдеться у повідомленні.

Вікові межі стираються, не стираються тільки свіжі враження від мандрівки.

“В поході йдемо вервечкою, вибираємо темп, орієнтуючись на задніх, бо фізична підготовка й вік у кожного різні”, – пояснює Мирон Забарило.

“Коломийські волоцюги” – невиправні життєлюби. Люди різних професій, різного життєвого досвіду збиваються докупи щонеділі на пероні вокзалу, запаковуються до дизель-поїзда, який за годину-другу витрусить їх десь у районі Вороненки, щоби під вечір забрати назад – як завжди бадьорих, веселих і дотепних.

Читайте також:

Франківський професор увійшов до рейтингу ТОП-2% – найбільш цитованих науковців світу (ФОТО)

У Рожнятові вимагають перевірити використання державних коштів при попередньому голові

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено