Івано-Франківськ

На Тернопільщині освятили новий іконостас у церкві – національній пам’ятці архітектури (ФОТО)

Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Теодор подякував кожному, хто долучився до справи оздоблення святині.

afg 2

На Тернопільщині, в селі Зеленче, у храмі Різдва Івана Хрестителя (більш відомий як Підгорянський монастир), освятили новий іконостас, пише ПІК з посиланням на повідомлення  Тернолопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

afg 7

«Створюючи, на основі віднайденого старостою села фото, новий іконостас майстри майже ідентично повторили в ньому ажурну різьбу колон і царських врат першого іконостасу», – розповіли в Тернолопільсько-Зборівській архиєпархії УГКЦ.

Письмові джерела свідчать, що монастир припинив свою роботу  наприкінці XVIII століття.

Іконостас опинився у парафіяльній церкві св. Михаїла в Могильниці. А в післявоєнні роки його було спалено.

У 1993 році у мурах Підгорянського монастиря відправили Службу Божу та розпочали його відновлення. Важливим етапом в історії церкви стало увстановлення іконостасу під новий 2021 рік.

afg 8

“Запрошене духовенство, отець-настоятель церкви, молодь, дітвора та віряни радо зустріли владику Теодора на подвір’ї храму, запросивши очолити Божественну Святу Літургію. Увійшовши до святині, кир Теодор здійснив Чин освячення нового іконостасу, а тоді спільно з духовенством відправив Богослужіння”, – зазначають учасники події.

Читайте також:

Влада Тернопільщини детально інформує людей про підписаний Урядом Меморандум щодо стабільних тарифів на тепло та гарячу воду (ВІДЕО)

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено