Івано-Франківськ

На комунальних автобусах у Калуші встановлять валідатори для безготівкової оплати

Їх планують поставити до кінця лютого.

1613042908 688545758989101c92cd

На чотирьох комунальних автобусах, які обслуговують маршрути загального користування у Калуші, встановлять валідатори для безготівкової оплати проїзду.

Про це повідомив сьогодні на оперативній нараді у міськвиконкомі начальник управління економічного розвитку Калуської міської ради Юрій Соколовський, пише ПІК з посиланням на Вікна.

“Також вирішується питання забезпечення мешканців громади пільгових категорій соціальною карткою. За словами Юрія Соколовського, чипований пластик в Україні не виробляється. У грудні міська влада зарезервувала постачу 20 тисяч карток, які мали привезти до кінця січня. Проте через пандемію коронавірусу виникли проблеми, пов’язані з доставленням. Планується, що картки привезуть в Україну в березні”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначив Юрій Соколовський, у міському бюджеті потрібно передбачити кошти, провести тендер і тоді можна буде розраховувати, що видача соціальних карток мешканцям Калуської громади розпочнеться наприкінці березня.

Власники соціальних карток мали б користуватися ними не лише у комунальних автобусах, а й на усьому громадському транспорті загального користування — інакше новація не матиме сенсу. Тож, як повідомив Юрій Соколовський у коментарі «Вікнам», на наступних етапах валідатори планують поставити і в автобусах приватних перевізників, які обслуговують маршрути громади. І хоча компанія поставляє і встановлює пристрої безплатно, вона отримуватиме 3% від кожної трансакції. При тарифі 6 гривень — це 18 копійок.

Також читайте:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено