Івано-Франківськ

Стало відомо, як загинули троє українських бійців на сході України

Швидка прибула на місце, але врятувати військових не змогли.

photo 2021 02 14 18 06 40 450x395 f2f

Троє українських бійців, як писала ПІК, загинули 14 лютого, неподалік населеного пункту Новолуганське, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ».

У той же день правоохоронці  відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 КК України (недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду).

Сьогодні стала відома точка зору глави держави на обставини трагедії.

“Бійці підірвалися на п’яти мінах ТМ-62, встановлених у шаховому порядку”, – повідомив у своєму Телеграм Президент України Володимир Зеленський.

Він також додав:

“Близько 9:20 ранку 14 лютого наші військові переміщувалися для несення служби на позиціях відділення взводу. Коли вони рухалися вздовж дороги за маршрутом, близько 9:30 пролунав вибух. Швидка прибула на місце, але врятувати їх не змогла”.

Зеленський зазначає, що розглядаються три ймовірні причини підриву: порушення правил поводження з боєприпасами та вибуховими пристроями; теракт незаконних збройних формувань дистанційного підриву міни; недбале ставлення військових до служби, що виразилося в неналежній організації служби та переміщенні військових під час виконання бойових завдань.

Президент дав керівництву ЗСУ 10 днів на з’ясування всіх обставин трагедії.

14 лютого в Донецькій області загинули двоє бійців з Кременчука: капітал Олександр Войтенко та солдат В’ячеслав Олексієнко. Третій боєць – Дмитро Мироненко з Харкова.

Довідково: ТМ-62 – це клас радянських противотанкових мін. Існує сім модифікацій мін цього класу. Можуть встановлюватися в грунт або сніг.

Читайте також:

На сході України загинули троє наших військових (ОНОВЛЕНО, ФОТО)

“Такого ще не було”: в одну з лікарень Франківська за добу госпіталізували 79 пацієнтів з пневмоніями

Ваш гороскоп на тиждень 15-21 лютого

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено