Івано-Франківськ

Подих Хорватії у Франківську: урочисто відкрили Почесне консульство (ФОТО)

В Івано-Франківську сьогодні, 18 лютого відбулося відкриття Почесного консульства Республіки Хорватія на вулиці Мазепи 130.

Нет описания.

Кореспондент ПІК передає, що подія була надзвичайно хвилююча. Вхід до консульства спочатку перегороджувала символічна стрічка кольорів хорватського прапора. Та вже за хвилину часу учасники події були, можна сказати, в розкішному приміщенні консульства.

Нет описания.

Нет описания.

Як уже писала ПІК, консульство розмістилося у будівлі, яку звели, коли Україна та Хорватія були частиною однієї держави, а саме Австро-Угорської імперії.

Та зараз нові часи. Аніца Джамич – Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні каже:

“У Хорватії новий слоган – “Хорватія повних нових можливостей”. Ми це можемо використати для роботи консульства. Я чула від однієї пані: “приходьте і ви принесете мені подих Хорватії”. Тут ми залишаємо не тільки подих, але і вітер змін”.

Нет описания.

Аніца Джамич також зауважила, що сьогодні символічний день для наших відносин. Адже саме в цей день 29 років тому ці дві країни встановили дипломатичні зв’язки.

Своєю чергою почесний консул республіки Хорватії в Західній Україні Віталій Запухляк прокоментував:

“Я хочу, щоб це місце об’єднувало наші держави і щоб вони рухалися разом, бо одному важко, а Хорватія завжди на нашій стороні”.

Нет описания.

Нет описания.

До слова, це перше консульство у всій західній Україні, яке буде обслуговувати кілька областей.

В урочистій події брали участь – Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні Аніца Джамич, Почесний консул Республіки Хорватія в Західному регіоні Віталій Запухляк, голова облдержадміністрації Андрій Бойчук, голова обласної ради Олександр Сич та міський голова Руслан Марцінків.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено