Івано-Франківськ

Районні ради Прикарпаття збиралися на спільну виїзну сесію: що вимагають? (ВІДЕО)

Такого Історія України не пам’ятає, щоб за конституцією існували районні ради, але держава не передбачила коштів на їх функціонування.

Для врегулювання цієї проблеми сьогодні новоутворені районні ради Прикарпаття зібрались на спільне виїзне засідання на площі перед адмінбудівлею Івано-Франківську задля того, щоб обговорити єдине питання – фінансове забезпечення роботи райрад, пише ПІК.

На сесії були присутні 39 депутатів франківської райради, 16 – Верховинської, 20 – Надвірнянської та по 29 – Калуської та Коломийської райрад.

photo 2021 02 18 14 20 19 scaled

Як сказав голови Івано-Франківської районної ради Василя Поповича, депутати з районів  зібрались щоб висловити позицію з приводу відсутності фінансового ресурсу у рад. Це не дозволяє їм позитивно впливати на розвиток громад.

Враховуючи фінансовий колапс депутати пропонують центральній владі додатково залишати в бюджетах райрад 5% податку на доходи фізичних осіб.

За цим розрахунком, приміром, Івано-Франківський район міг би отримати 120 мільйонів, Калуський – 109 мільйонів, Коломийський – 77 мільйонів, Надвірнянський – 49 мільйонів, Косівський – 13,7 мільйона та Верховинський — майже 6 мільйонів гривень.

На думку депутатів, це дозволить повноцінно виконувати повноваження, приймати програми соціального розвитку та допомагати ОТГ.

Детальніше – дивіться у нагому ВІДЕОСЮЖЕТІ: 

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено