Івано-Франківськ

Суд заборонив “Івано-Франківськгаз Збуту» надсилати абонентам платіжки за газ

Таке рішення прийняли через заборгованість підприємства перед НАК “Нафтогаз України”, повідомляє Ратуша, пише ПІК.

Окружний адміністративний суд м. Києва 8 лютого ухвалив заборонити ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» виставляти абонентам рахунки про оплату за природний газ, який споживало населення до січня 2021 року.

Сума боргу складає 358,5 мільйонів гривень.

Також АТ «Нафтогаз України» звернулось до суду з позовом “про визнання протиправними дій Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо видачі ліцензії ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» “. Суд позов задовольнив.

ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» вважає таке рішення необґрунтованим та оскаржуватиме його у суді. У пресслужбі установи зазначили, позбавлення постачальників права виставляти платіжні документи за спожитий газ протирічить Закону України «Про ринок природного газу».

Для того, щоб виконувати свої обов’язки постачальник природного газу має здійснювати своєчасну оплату за придбаний ресурс, сплачувати обов’язкові податки та збори до державного бюджету, платити своїм працівникам заробітну плату. Тож важливою умовою безперервного постачання газу і надання якісних послуг споживачам є своєчасні розрахунки споживачів за спожите блакитне паливо,- йдеться у повідомленні пресслужби.

У «Івано-Франківськгаз Збуті» запевнили, що продовжать постачати газ абонентам.

 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

=

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено