Івано-Франківськ

В Україні перша людина вакцинувалася від коронавірусу

В Черкасах вакцинували від коронавірусу лікаря-реаніматолога Євгена Горенка.

В Україні сьогодні, 24 лютого лютого отримав щеплення  від Covid-19 лікар з Черкас. Про це у соцмережі повідомив голова Черкаської ОДА Олександр Скічко, пише ПІК.

В Україні сьогодні, 24 лютого лютого вакцинувався лікар з Черкас.

“Знайомтеся, це – Горенко Євген Васильович. Він першим в Україні отримав щеплення від ковіду. Це лікар-реаніматолог із м. Черкаси, який працює в ковідному відділенні Черкаської обласної лікарні”, – написав Олександр Скічко.

Скічко також наголосив на важливості вакцинації.

“Мене вразила розповідь реаманітолога, який рятував життя пацієнтам, хворим на ковід. На моє запитання, чи готовий він вакцинуватися, відповідь була однозначною: «так». Коли я запитав: «чому?», він сказав: «я щодня рятую людей у реанімації і бачу, до яких наслідків може призвести коронавірус». Тому бережіть своє здоров’я – усім 36,6!”, – зазначив очільник Черкащини.
 До слова, вакцинація проти коронавірусу є добровільною і безкоштовною. Вона відбудеться в V етапів: на І етапі щеплення отримають медпрацівники та персонал, який надає допомогу ковідним хворим; на ІІ – люди з надзвичайно високим ризиком інфікування (соцпрацівники, люди старше 80 років, решта медпрацівників); на ІІІ – люди з високим ризиком інфікування та ті, хто працює в ДСНС, СБУ, поліції, в освітніх закладах; на ІV етапі – люди віком від 60 до 64 років, дорослі з супутніми захворюваннями. V етап – усі інші категорії населення.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено