Івано-Франківськ

На Прикарпатті – “червона зона”, але Буковель не закривають

Буковель все-таки продовжить працювати, проте з обмеженнями.

На Прикарпатті за рішенням Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішено з 26 лютого запровадити в області додаткові обмеження – “червону карантинну зону”, інформує ПІК.

На Прикарпатті з 26 лютого ввели додаткові обмеження.

У зв’язку із спалахом коронавірусної хвороби на Франківщині поставили блокпости на дорогах та розгорнули мобільний шпиталь. Крім того, всі освітні заклади перейшли на дистанційне навчання, кафе і ресторани працюють до 20:00, в ТРЦ закрили ігрові зони.

З п’ятниці, 26 лютого під обмеження потрапить і громадський транспорт, а саме область припинить міжобласне сполучення. Зокрема, в Івано-Франківську міський транспорт працюватиме в режимі спецперевезень.

Медики Франківщини звинувачують в ситуації свята і туристів. Дехто вважає, що карантин був би доречним до Нового року, а не після.

  • А як же гірськолижний курорт “Буковель”?

В Буковелі прийняли рішення закрити всі заклади харчування, на підйомниках введуть додаткові правила для дотримання соціальної дистанції, а мешканців готелів зобов’яжуть дотримуватися дистанції і носити маски.

Проте курорт і надалі буде працювати.

Додамо, що окрім Івано-Франківської області до “червоної” зони ще потрапила Чернівецька. Там також посилили обмеження. 

На Прикарпатті ввели "червону" зону.

“Помаранчева” зона вказує на погіршення ситуації із захворюваністю. Однак карантинні заходи в ній не посилюються і відповідають “жовтій” зоні. Тут опинилися Вінницька, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Луганська, Тернопільська області.

До “жовтої” зони потрапили Київ та Київська область, Волинська, Дніпропетровська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська області.

Обмеження в цих областях будуть майже аналогічними введеним раніше. Зокрема, робота кафе і ресторанів дозволена лише до 24:00, кількість учасників масових заходів – 1 людина на 4 кв.м, перевезення пасажирів в громадському транспорті лише на сидячих місцях, припинені планові госпіталізації тощо.

Жодна область поки що не відповідає “зеленому” рівню, повідомили в Міністерстві охорони здоров’я.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено