Івано-Франківськ

Президент закликав депутатів Верховної Ради ухвалити зміни до Конституції

Для завершення децентралізації необхідно внести зміни до Конституції України щодо відносин між центральними та місцевими органами влади.

iugoigh55555 scaled

Про це заявив Володимир Зеленський під час засідання Ради розвитку громад та територій у межах Всеукраїнського форуму «Україна 30», який відбувається 25 лютого. 

Гарант закликав депутатів Верховної Ради ухвалити зміни до Конституції стосовно децентралізації.

«Ці зміни обговорювалися з лідерами місцевого самоврядування, нашими українськими науковцями та експертами протягом року. Час переходити від обговорень до справжніх дій», – сказав він і звернувся до голови Ради з питань правової реформи та профільного комітету парламенту з проханням взяти на себе координацію цього процесу.

Другим важливим завданням Глава держави назвав розробку та ухвалення нормативних актів, які врахують специфіку самоврядування у міських громадах і дадуть містам імпульс та можливості для розвитку.

«Третє завдання – розробити й ухвалити законодавство про місцеві референдуми. Це посилить вплив громади на діяльність місцевої влади та ухвалення ключових рішень саме на місцях. Ми маємо вийти на остаточну формулу управління на місцевому рівні: громади – вирішують, люди – впливають, і разом з державою – контролюють», – наголосив Президент.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено