Івано-Франківськ

Глава МОЗ України пояснив, чи можна 65-літнім щепитися індійською вакциною проти COVID-19

Всі вакцини від Serum Institute мають відповідний висновок Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо якості та безпечності.

1612786139 rnqitdrjsykrskahti0cy9e0kcv1y75g scaled

Глава МОЗ України Максим Степанов закликав не вірити фейкам щодо вакцин проти коронавірусу. Україна забезпечена якісною та ефективною вакциною проти COVID-19 AstraZeneca (CoviShield) від провідних виробників – британсько-шведської компанії AstraZeneca та Оксфордського університету.

Сьогодні таку саму вакцину використовують у багатьох країнах світу: Австралії, Південній Кореї, Канаді та державах ЄС, сказав під час брифінгу міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, пише ПІК.

«26 лютого Канада офіційно зареєструвала вакцину CoviShield для екстреного використання за тією ж процедурою, що й Україна. Вже цього тижня вони отримають перші 500 тисяч доз від індійського Serum Institute», – повідомив очільник МОЗ.

Максим Степанов зауважив, що Serum Institute – це найбільше підприємство світу з виробництва вакцин, котре експортує свою продукцію до 140 країн. 65% всіх дітей на планеті хоча б раз робили щеплення вакциною від цього виробника. Всі вакцини від Serum Institute мають відповідний висновок Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо якості та безпечності.

Також міністр закликав не вірити фейкам про те, що вакцину Oxford/AstraZeneca (CoviShield) не можна використовувати для осіб від 65 років.

«Останні дані досліджень Громадської охорони здоров’я Великобританії виявили високу, понад 80% ефективність цієї вакцини в запобіганні госпіталізацій осіб старше 70 років. Тому не вірте заявам тих, хто хоче зірвати кампанію вакцинації та позбавити українців захисту від хвороби», – наголосив Максим Степанов.

Нагадаємо, 1 березня міністр охорони здоров’я зробив щеплення вакциною Oxford/ AstraZeneca (CoviShield), аби на власному прикладі довести необхідність вакцинації як одного з основних етапів боротьби з пандемією коронавірусу.

Читайте також:

У Франківську таки розгорнуть додаткові ліжка на базі обласного карідоцентру

Вакцинація: де в Україні за добу зробили найбільше щеплень

Президент Володимир Зеленський вакцинувався від COVID -19

На Львівщині люди повторно потрапляють до лікарні з коронавірусом

У Франківську першими вакцинували медиків міської дитячої поліклініки

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено