Івано-Франківськ

На Косівщині знущаються над трьома червонокнижними ведмедями

Тварини перебувають у жахливих умовах.

На Косівщині в селі Стопчатів, на території колишньої нарколабораторії утримують трьох ведмедів. Про це повідомляє UAanimals, пише ПІК.

На Косівщині знущаються над трьома червонокнижними ведмедями

На даний момент:
  •  Поліція Косівського району не бачить ознак жорстокого поводження з трьома червонокнижними тваринами, які утримуються в одному маленькому вольєрі.
  • Суддя Косівського міського суду Марія Курилюк визнала жорстоке поводження (протокол складений інспектором ДЕІ) утримання у неналежних умовах, відсутність документів на право власності, ПРОТЕ залишила тварин уповноваженій особі підприємства “Явсон”.
  • Державна екологічна інспекція Карпатського округу розводить руками.
  • Тварини продовжують існувати у замкнутому просторі, без доступу до прогулянок, якісної їжі, ветеринарного огляду.
Крім того,  “уповноважені” особи підприємства “Явсон” не допускають інспекторів Державної інспекції Карпатського округу на свою територію з метою перевірки стану ведмедів та перевірки дотримання приписів та відмовляються добровільно передати тварин до реабілітаційного центру.
Громадський рух за права тварин “UAanimals” звертається звертається з повторною заявою до Національної поліції України, поліції Івано-Франківської області з вимогами внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 299 Кримінального Кодексу Україну та здійснити всебічне розслідування даного інциденту.
З письмовим зверненням також направили до Романа Абрамовського,  міністра захисту довкілля та природних ресурсів взяти на особистий контроль дану справу та добитися вилучення червонокнижних ведмедів. Депутатський запит також надіслали голові Івано-Франківської обласної ради.

Читайте також у ПІК:

У Галицькому національному парку прокинулися ведмеді (ФОТО)

Національний природний парк «Верховинський» розшириться 

 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено