Івано-Франківськ

На перехресті вулиць Коновальця-Сорохтея поставлять світлофор, а в районі ТЦ «Велмарт» – розширять дорогу

Сьогодні у Франківську відбулося перше засідання нового складу комісії з організації та безпеки дорожнього руху.

На в'їзді до Львова встановили інтелектуальний світлофор

Основною метою роботи даної комісії є підвищення безпеки руху на вулицях Івано-Франківської міської територіальної громади, а також розв’язання транспортних проблем.

Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомив заступник міського голови Михайло Смушак, пише ПІК.

На комісії розглянули 15 актуальних питань.

Зокрема, прийняли рішення щодо погодження облаштування світлофорного об’єкта на перехресті вулиць Коновальця та Петлюри. Дана ділянка є небезпечною для пішоходів та в пікові години тут створюються постійні затори.

May be an image of 1 особа, стоїть та у приміщенні

“Їх причиною є «вузьке» місце в районі ТЦ «Велмарт», адже там фактично з 4-х смуг працюють дві. Якщо машина повертає до ТЦ «Велмарт», а на зупинці автобус, то весь трафік зупиняється. З протилежного боку (як їхати в місто), також зупинка громадського транспорту і переважно проїзною є тільки одна смуга”, – каже Смушак.

Михайло Смушак зазначає, що там є перехід, де дуже багато пішоходів.

“За даними поліції – це є місце концентрації ДТП. За минулий рік там сталось 7 зіткнень автомобілів та 4 наїзди на пішоходів, що спричинили людям травми. Окрім того, немає виїзду з вул. Сорохтея ліворуч, що перенасичує виїзд авто з вул. Петлюри вліво на вул. Коновальця. Там постійні затори”, – додає Смушак.

May be an image of 1 особа, стоїть та у приміщенні

Пропонується:

  •  поставити світлофор на перехресті вул.Коновальця-Сорохтея;
  • розширити в районі ТЦ «Велмарт» дорогу на ще одну смугу для того, щоб автомобілі, які повертають до ТЦ «Велмарт» не блокували рух;
  • зробити в районі ТЦ «Велмарт» заїзні кишені.

Також обговорили питання облаштування пристроїв примусового зниження швидкості на вулиці Сагайдачного. Зокрема, проблемними там є ділянки, де люди «стихійно» переходять через залізничні колії, а також в районі розміщення контейнерного майданчика.

May be an image of у приміщенні

“Комісією погоджено влаштувати пристрої примусового зниження швидкості, але паралельно будемо звертатися до Львівської залізниці з пропозицією погодити облаштування повноцінного пішохідного переходу для мешканців через колії”, – зазначив Михайло Смушак.

До нового складу комісії ввійшли представники не тільки профільних підрозділів виконавчого комітету та депутати міської ради, а й експерти з транспортного планування та міської мобільності.

“Якщо у Вас є пропозиції щодо організації дорожнього руху, підвищення безпеки на вулицях міста, паркування, розвитку дорожньої інфраструктури тощо, можете їх надавати на розгляд даної комісії”, – додає заступник.

Немає опису світлини.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено