Івано-Франківськ

Вакцина від коронавірусу в Україні коштуватиме стільки ж, скільки від грипу

Наразі ціни на Covid-вакцину у виробників коливаються від $15 до 20$.

Вакцина від коронавірусу буде продаватися в комерційних установах України за ціною, порівнянною з вартістю вакцини від грипу. Такий прогноз зробив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв’ю Фокусу, 4 березня, пише Кореспондент.net

Вакцина від коронавірусу в Україні коштуватиме стільки ж, скільки від грипу

“Зараз ціна цієї вакцини у виробника коливається від $15 до $20. Йдуть випробування нових вакцин, виробники швидко розгортають потужності, через кілька місяців конкуренція буде дуже висока. Це збалансує ринок. Думаю, якщо вакцини від грипу або дифтерії в комерційному використанні коштують 300-1200 грн, то вакцина від СOVID-19 буде в цих же межах”, – зазначив Шмигаль.

Прем’єр також додав, що поки що комерційного обігу вакцини немає через те, що виробники вакцин торгують тільки з урядами через великий попит.

Додамо, що міністр охорони здоров’я Максим Степанов спростував інформацію про те, що медики відмовляються вакцинуватися від коронавірусу.

“Медики, які не хочуть вакцинуватися зараз, уже перехворіли на COVID-19 і “просто хочуть мати захист трішечки пізніше”, бо нині ще мають антитіла – особливо ті медики, які перехворіли менш як півроку тому.  Ці медики вакцинуються за місяць-два”, – сказав Степанов.

Читайте також на ПІК:

Шмигаль заявив, що з ним розмов про відставку не ведеться 

“Викидати вакцину – це блюзнірство”- Денис Шмигаль пояснив, що робити з вільними дозами 

Шмигаль заявив, що вакцинуватиметься публічно, коли прийде його черга (ВІДЕО) 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено