Івано-Франківськ

На Прикарпатті посилюють контроль за АЗС: що на меті

На порядку денному - боротьби із нелегальною торгівлею пальним та встановлення джерел неякісних нафтопродуктів на заправках.

IMG 6788 1 scaled

На Прикарпатті під час засідання міжвідомчої регіональної робочої групи під керівництвом першого заступника голови Івано-Франківської ОДА Андрія Ярмольського заявили про посилення контролю та боротьби із нелегальним обігом і неліцензованою торгівлею пальним, повідомляє ПІК з посилання на інформацію ОДА.

“Станом на 1 січня 2021 року на Прикарпатті 87 суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території області, мають ліцензії на роздрібну торгівлю пальним та 488 – на зберігання пального. За повідомленням представників управління Служби безпеки України в області, за минулий рік було здійснено 103 перевірки автозаправних станцій. У ході проведення контролюючих заходів, 12 АЗС було демонтовано”, – йдеться у повідомленні.

Як розповіла на засіданні начальник головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик, упродовж 2020 року фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів виявили 124 факти необладнання акцизних складів лічильниками.

Перший заступник очільника Прикарпаття Андрій Ярмольський вважає, що окрім посилення контролю щодо запобігання нелегальному обігу та роздрібній торгівлі нафтопродуктами, необхідно своєчасно виявляти джерела неякісного пального.

До слова, консалтингова група А-95  доводить, що дизель за минулий місяць зріс в ціні на 10%, бензин А-92 подорожчав на 12%, а автогаз – на всі 21%. Експерти вважають, що це ще не остаточний стрибок цін на автозаправках.

Читайте також:

В Україні перевірятимуть АЗС через подорожчання бензину

Розшукали вандалів, які пошкодили пам’ятник Шевченку в Підпечерах (ФОТО)

На 1000 гривень більше: чи у багатьох українців настільки виросла пенсія після індексації в березні

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено