Івано-Франківськ

Свіже м’ясо та завтрашній день: що прогнозує попит на центральному ринку в Івано-Франківську: (ФОТО)

Продукти та страви на столі бувають більш правдивими, аніж виважені слова під час соціологічного опитування.

 

В Івано-Франківську завтра законний вихідний, бо 8 Березня. Тобто день, який 40% опитаних соціологами не визнають святом, та вихідний таки сповідують. Тим більше, що пандемія заставляє людей сидіти вдома, пише ПІК.

А чи будуть прикарпатці відзначати Жіночий День бодай скромним застіллям? – журналісти ПІК вирішили спрогнозувати у м’ясному павільйоні центрального ринку Івано-Франківська. Логіка задуму проста: якщо завезли більше м’яса, сала і всього попутного та поряд побільшало народу, значить люди готуються до свята.

20210306 120853 scaled

Візуальна фотозйомка одразу підказала, що, мабуть, минулися часи ситого, нашпигованого м’ясами Міжнародного жіночого дня на Прикарпатті. За день до дати у товарних рядах гуляє нудьга: м’яса – небагато, покупців – теж.

“Е, не кажіть пані, торгівля таки трішки пожвавішала. Більше, ніж останнім часом зазвичай, беруть ошийок для запікання та м’ясо на шашлики. А це вже сигнал святкового меню. Та й чому б не брати: свинина дешева «як борщ»: 80 – 95 гривень за кілограм. Це сьогодні  ціна трьох тюльпанчиків для бабусі”, – сказала нам продавчиня з Коломиї. Щоправда, назвати ім’я відмовилась.

20210306 115510 scaled

З обережним оптимізмом у голосі висловив свою думку пан Іван зі Старих Богородчан (так представився):

“От бачте, продаю червоні курочки-іспанки (тушки) по 120 – 130 гривень за одну. Беруть. Відчувається, що завтра який вже не є, та все ж таки привід закусити”.

До слова, кілька кілограмів яловичини по 170 грн/кг купив одним махом знаменитий прикарпатський професор. Не вистачило нам духу запитати, чи пов’язано це з неоднозначним вихідним? Щоправда, продавчиню, яка колись у пана-науковця вчилася, він таки галантно привітав: «З наступаючим 8 Березня».

До речі, спостерігається на ринку певна байдужість до сала, яке взимку купують, як «хліб на мороз». Зараз – наче не помічають і  тонке по 40 грн/кг і «урочисто» товсте з м’ясною смугою за 120 гривень.

20210306 115022 scaled

Придивлялися до цієї краси два кремезних чоловіки. Реалізаторка почала наполегливо припрошувати:

«Та беріть, хлопці, будете в тонусі»…

Однак один також з гумором відповів:

«Ні, ми хочемо смажити ось у кума на дворі шашлики. Але грошей на м’ясо нема. То купимо більше горілки».

20210306 114709 scaled

Ось така атмосфера на Івано-Франківському центральному ринку у переддень 8-го дня березня. У когось він живе у яскравих спогадах, у когось – в очікуванні щасливих хвилин на завтра. Та у кожного це привід згадати, що є на світі Жінка.

Читайте також:

Скільки мешканців західної України не збираються святкувати 8 Березня: соціологія

Добрий настрій у Богородчанах: як його бачать у мережі (ФОТО)

7 березня 2021: чим примітний новий день

Синоптикиня розповіла, коли в Україні нарешті потеплішає 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено