Івано-Франківськ

ВР до 8 березня відкрила віртуальну виставку про жінок-депутаток

Із віртуальною експозицією «Жінки в історії українського парламентаризму» з нагоди Міжнародного жіночого дня можна ознайомитися на офіційному сайті Верховної Ради.
Про це повідомляє Укрінформ, пише ПІК.

“Віртуальна експозиція до Міжнародного жіночого дня (повна назва – Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир), створена Інформаційним управлінням Апарату Верховної Ради України спільно з редакцією газети «Голос України», – йдеться у повідомленні.

У віртуальній експозиції, зокрема, розміщено фотографії перших українських жінок-парламентарок (1917-1921 рр.), жінок-депутаток у Верховній Раді УРСР, парламентарок у Верховній Раді України всіх скликань, Уповноважених Верховної Ради з прав людини, жінок у керівництві парламенту, а також знімки про діяльність міжфракційного депутатського об’єднання “Рівні можливості”, інфографіку щодо гендерного складу українського парламенту.

При цьому, як зазначається, у розповідях про жінок, що відіграли значну роль у становленні українського парламентаризму, не згадується про їх приналежність до тієї чи іншої політичної сили.

“Вони не уникали помилок, не боялися братися за врегулювання складних проблем, створювати свої політичні сили, партії, фракції, очолювати профільні комітети, комісії. Звичайно, що чоловіки не охоче поступаються своїм владним олімпом, але все частіше відчувають, що гендерні тенденції у суспільстві примушують враховувати думки жінок і суттєво впливати на ухвалення рішень”, – відзначають автори віртуальної експозиції.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено