Івано-Франківськ

У Швейцарії на референдумі підтримали заборону паранджі

У Швейцарії 7 березня відбувся референдум щодо внесення поправок до Конституції, які забороняють носіння одягу, що приховує обличчя.

У Швейцарії на референдумі підтримали заборону паранджі

Зокрема, це стосується мусульманського одягу. За попередніми прогнозами, відповідну заборону підтримали понад 50% швейцарців, пише ПІК з посиланням на Суспільне.

Як повідомляє Deutsche Welle, деякі політики вважають, що заборона на носіння нікаба є продовженням боротьби з радикальним політичним ісламом.

Референдум ініціювала ультраправа Швейцарська народна партія (SVP). Автори відповідного законопроєкту взяли за зразок заборону на носіння паранджі та нікаба, яка вже введена в Австрії, Бельгії, Болгарії, Данії та Франції.

“У Швейцарії наша традиція — показувати своє обличчя. Це знак наших основних свобод”, — сказав член парламенту і голова комісії з проведення референдуму Вальтер Вобманн.

Водночас представники мусульманського співтовариства розцінюють цей референдум як відмову визнавати його представників як частину населення Швейцарії.

“Якщо більшість проголосує за цей законопроєкт у цю неділю, також як за заборону мінаретів у 2009 році, Швейцарія знову створить образ країни, яка бажає ще більше регулювати зовнішні прояви мусульманського співтовариства і відмовляється визнавати його частиною власного пейзажу, такого ж як інші складові частини країни”, — заявив представник мусульмансько-феміністської організації “Фіолетові хустки” Інес Ель Шейх, передає Euronews.

Як повідомляє видання “France 24”, згідно з даними опитування після голосування, заборону одягу, що закриває обличчя, підтримали майже 51% громадян країни. Якщо ці результати офіційно підтвердять, то влада закріпить відповідну заборону в законодавстві. Втім, для мусульман зроблять виключення, зокрема такий одяг дозволять носити під час відвідування культових будівель.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено