Івано-Франківськ

У Богородчанах розбиралися, чому карантин не впливає на зниження захворюваності на Covid-19

У районі намагалися відтворити хронологію епідеміологічної ситуації.

У Богородчанах хочуть зрозуміти посилення карантинних обмежень не дає результату. Дані від січня оприлюднили на сайті Богородчанської райдержадміністрації, пише ПІК.

Коронавірус у Київській області – в ОДА допустили продовження карантину до  осені » Слово і Діло

Станом на 25 січня 2021 році в Богородчанському районі зареєстровано 2309 хворих, померли – 40. Захворюваність становила 3341,9 ( на 100 тис. нас.), смертність – 57,89. Кількість хворих щодоби почала зростати. На 27 січня зареєстровано 2427 хворих , в т.ч. 70 за добу. 31 січня- 2626, в т.ч. 49 за добу. Вперше 31 січня показник захворюваності в районі (3800,7) перевищив середньообласний (3581,6).

Вже 3 лютого в районі зафіксовано перший антирекорд  позитивних випадків за добу- 92, в т.ч. 5 дітей. 10 лютого – другий антирекорд: 97 підтверджених випадків COVID-19.

12 лютого на засіданні комісії з питань ТЕБ і НС, прийняли рішення посилити обмеження щодо відвідування закладів освіти, припинення роботи дошкільних закладів, скасування масових культурних, спортивних, розважальних заходів. Аналогічні заходи  введено і на обласному рівні.

15 лютого виявлено 3276 хворих, 55 людей померли, в т.ч. 6 у січні, 9 у лютому. На 1 березня захворіли 188 медичних працівників. 4 березня – 198 працівників. Відповідно зростала  захворюваність на COVID-19 серед дітей. Якщо на 28 січня COVID-19 виявили у 69 дітей, то вже 15 лютого- у 98. Станом на 1 березня виявлено 119 хворих дітей ( за тиждень 11), 4 березня – 125 хворих дітей, 6 за добу. Діти все частіше починають хворіти на COVID-19.

З 17 лютого в районі середньообласний поріг перевищив показник смертності- 79,6 ( 78,8). В цілому за лютий смертність в районі зросла від 59,3 (01.02.) до 89,7 (28.02.) Станом на 2 березня показник становив 94,08, тобто відбулося зростання в 1,58 рази. 

“Статистика, звісно, суха наука, тому важко цифрами  переконати людей змінити свій звичний ритм життя.А життя в районі все-таки вирує, незважаючи на зачинені заклади громадського харчування, зміну режиму роботи громадського транспорту та інші обмеження. Приватного транспорту також менше не стало на вулицях. Стоянки не спорожніли”, – йдеться у повідомленні.

Можливо, в Україні потрібні такі суворі обмеження, як у Франції, Словаччині та інших країнах Євросоюзу- аж до заборони виходити з дому?.. Враховуючи безперервне зростання захворюваності на у СОVID-19 в районі, збільшення кількості летальних випадків в районі  (21 людина за лютий) хочуть:

  • посилити контроль за дотриманням громадянами карантинних обмежень; 
  • дотриманням режиму самоізоляції людям, які повернулися з-за кордону, перебувають на амбулаторному лікуванні або знаходились в контакті з хворим; 
  • максимально зменшити кількість одночасного перебування людей в закритих приміщеннях (магазини, аптеки, тощо); 
  • регулярно застосовувати сигнали оповіщення населення щодо небезпеки поширення коронавірусу в умовах скупчення людей, порушення вимог індивідуального захисту та дотримання правил особистої гігієни. 

Шановні краяни!

  1. Просимо Вас  максимально зменшити свою соціальну активність, без нагальної потреби не виходити з дому. 
  2. Обов’язково носіть маски!(Ваша маска захищає мене, а моя –Вас!),  Вчасно змінюйте маску,  дотримуйтесь соціальної дистанції та  правил особистої гігієни (миття, дезінфекція рук, дезобробка приміщень).
  3. Уникайте контакту з хворими людьми.
  4. У чергах дотримуйтеся відстані 1,5-2 метри.
  5. При погіршенні самопочуття, ЗВЕРНІТЬСЯ ДО ЛІКАРЯ.

Шановні батьки!

  • Тримайте дітей вдома, якщо вони захворіли , при погіршенні стану обов’язково зверніться до сімейного лікаря.
  • Тримайте хворих і здорових дітей окремо.
  • Навчіть дітей прикривати рот під час кашлю і чхання.

Читайте також у ПІК:

На Верховинщині та Болехові за минулу добу не виявили нових хворих на Covid-19 

Франківськ просить в області розгорнути додаткові ліжка в кардіоцентрі 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено