Івано-Франківськ

В Івано-Франківську зростає смертність від COVID-19 та кількість важких хворих у стаціонарах

За перший тиждень березня від ускладнень коронавірусної хвороби померли 28 мешканців обласного центру.

unnamed 2 3

В Івано-Франківську, в стаціонарах лікарень, де приймають хворих з коронавірусною інфекцією та з підозрами на інфікованість, зростає кількість важких хворих, і як наслідок –  летальність, повідомила сьогодні на оперативній нараді у мерії  начальник управління охорони здоров’я міськради Марія Бойко.

“Є досить трагічна у мене цифра: 335 померлих у Франківську від коронавірусної інфекції. За останній тиждень – 28 осіб. Це дуже велика цифра”, – сказала Марія Бойко.

Зазначимо. що з 16 прикарпатців, які померли від ускладнень ковіду за останню добу , п’ятеро – мешканці Івано-Франківська.

Марія Бойко також додала:

“Про те, наскільки важкими стали пацієнти у стаціонарах , свідчить той факт, що 70-80% з них потребують кисневої терапії. На сьогоднішній ранок, наприклад, у центральнвій міській клінічній лікарні 141 хворий перебував на кисні”.

Про високі темпи зростання кількості хворих свідчить той факт, що за січень у Івано-Франківську виявили 1353 хворих на коронавірус, у лютому – 3 тисячі, а за перший тиждень березня вже 1112 випадків коронавірусної хвороби.

Не випадково, недавно розгорнули навіть у кардіоцентрі 40 ліжко-місць для лікування хворих на ковід, які вже повністю завантажені.

“Будемо сьогодні просити область, щоб віддали ще один поверх кардіоцентру для пацієнтів”, – сказав сьогодні  міський голова Руслан Марцінків.

Людей дійсно треба рятувати. Щоправда, пан Марцінків до недавна критикував центральну владу за посилання карантинних заходів і підтримував франківських підприємців щодо пом’ягшення протиепідемічних вимог. Тепер наступив гіркий момент істини.

Читайте також:

У ЦМКЛ 70-80% пацієнтів потребує кисню

Вакцинація: за добу на Прикарпатті провели 187 щеплень

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено