Івано-Франківськ

У Франківську розгорнуть максимальну кількість ліжок для хворих на COVID-19

Відкрити додатковий госпіталь, виділити кошти на дихальну апаратуру та доплати медикам.

Ліжка для хворих на коронавірус у Вінниці завантажені на 73%

Таке рішення ухвалила комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням очільника міста Руслана Марцінківа. Попри впроваджені урядом жорсткі карантинні обмеження кількість хворих в Івано-Франківську продовжує стрімко зростати, пише ПІК.

Тому комісія вирішила підготувати на базі Міської поліклініки №2 (вул.Довга, 42) резерв ліжок для хворих коронавірусом. А також розгорнути максимальну кількість ліжок на базі Центральної міської клінічної лікарні, міської клінічної лікарні №1, міської дитячої клінічної лікарні та перинатального центру. А для надання медичної допомоги залучити всі наявні приміщення навчальних кафедр Національного медичного університету та медичного коледжу.

“Щодо медичних працівників, то їх залучатимуть за контрактом. Також звернуться до області з проханням допомогти з профільними медиками. Та розгорнути додаткові ліжка на базі закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування”, – йдеться в повідомленні.

Окремо буде надіслане звернення до Національної служби здоров’я України (НСЗУ) для виконання фінансових зобов’язань перед медиками: мова і про заробітні плати, і про обіцяні доплати.

З резервного фонду міського бюджету планують закупити дихальну апаратуру (ШВЛ із функцією СРАР) та кисневі концентратори; медикаменти; необхідні реактиви та інвентар. А також передбачать доплати медичним працівникам, залученим до лікування хворих на коронавірус.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено