Івано-Франківськ

Франківський аеропорт може втратити можливість приймати міжнародні рейси

ДП "Украерорух" планує позбавити аеродром Івано-Франківська диспетчерського обслуговування.

З вимогою не допустити “знищення повітряних воріт Івано-Франківська” виступив колектив Івано-Франківської служби обслуговування повітряного руху ДП “Украерорух” і звернувся до Верховної Ради.

Про це йдеться на сайті Крила, пише ПІК.

У відповідній заяві наголошується, що “Украерорух” прийняв рішення відмовитися від диспетчерського обслуговування аеродрому Івано-Франківська, замінивши його на польотно-інформаційне обслуговування (AFIS). Таким чином аеродром втратить можливість приймати міжнародні рейси.

“Ще ні на одному аеродромі України, де відсутній управління повітряного руху, немає регулярних внутрішніх і міжнародних рейсів. Жодна іноземна авіакомпанія не виконуватиме рейси на такі аеродроми”, – йдеться в заяві.

Рішення колектив Івано-Франківської служби обслуговування повітряного руху ДП “Украерорух” називає необґрунтованим.

Не цілком зрозуміло, чому до переліку аеродромів з низькою інтенсивністю віднесений Івано-Франківськ, на якому регулярно виконуються внутрішні та міжнародні рейси, і який навіть під час пандемії коронавірус увійшов в найкращі 10 летючих аеродромів України.

Програма “Буковель зима-літо” з кожним роком збільшує пасажиропотік на аеродромі Івано-Франківська, завдяки постійним фестивалями та безлічі туристичних програм, пояснюють автори звернення і підкреслюють, що рішення Ярмака позбавить регіон можливості подальшого розвитку туризму та залучення інвестицій.

У заяві колектив Івано-Франківської служби обслуговування повітряного руху ДП “Украерорух” закликає не допустити знищення авіасполучення на Прикарпатті.

Image

Image

Варто відзначити, що раніше Ярмак прийняв рішення позбавити диспетчерського обслуговування і Чернівецький аеропорт. Всі його диспетчера підлягають звільненню. Місцева влада зажадала від КМУ не допустити цього, адже місто втратить можливість приймати й відправляти літаки.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено