Івано-Франківськ

Народні депутати пропонують карати українців за образу поліцейських

Відповідний законопроект вже розробляється профільним комітетом парламенту.

Українцям загрожує адмінвідповідальність за образу поліцейських / фото npu.gov.ua

Народні депутати хочуть запровадити адміністративну відповідальність за образу поліцейських.

Про це на пресконференції повідомив народний депутат від “Слуги народу”, член парламентського комітету із правоохоронної діяльності В’ячеслав Медяник, пише ПІК з посиланням на УНІАН.

“Мною та іншими депутати зареєстрували законопроект №5050-1 від 24 лютого. Це проект закону про внесення змін до Кодексу про адміністративні порушення щодо захисту честі та гідності громадян та працівників правоохоронних органів”, – зазначив він.

За словами Медяника, метою законопроекту є запровадження адміністративної відповідальності за образу поліцейських, прикордонників при виконанні ними службових обов’язків, а також членів громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону.

Разом з тим, відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН щодо наслідування цим законопроектом російської правової практики, коли за словесну образу поліцейського передбачена відповідальність, Медяник сказав: “Я думаю, що не дуже добре порівнювати диктаторську Росію і демократичну Україну”.

“Цей законопроект для того, щоб не було образ працівників правоохоронних органів. Бо є багато відео, де до прикордонників, поліцейських, працівників ДБР, прокуратури, СБУ ставляться негідно. До того ж вже існує окрема стаття щодо образи суддів і працівників суду. Тому цей законопроект після його прийняття ставить всіх в рівні умови”, – додав депутат.

Водночас Медяник не відповів на запитання, в чому полягає рівність, коли за образу громадянином поліцейського передбачається відповідальність, а навпаки – ні.

“Я хочу сказати, що усі рівні перед законом. І коли працівники правоохоронних органів його порушують, то проти них теж є карні справи, і вони теж відповідають”, – сказав депутат.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено