Івано-Франківськ

Чемпіонат України з біатлону таки відбудеться в “Буковелі”

Проведення чемпіонату Україну з біатлону в "Буковелі", запланований на 24-27 березня, опинилося під питанням після зупинки роботи гірськолижного курорту.

db05a62d305a1c77 scaled

“Буковель” перебуває на території Івано-Франківської області, яка внесена до “червоної зони” карантинних обмежень, тому з суботи, 13 березня, робота курорта припинена

Суспільне Спорт спілкувалося з В’ячеславом Деркачем, директором Державного центру олімпійської підготовки з біатлону, одразу після зупинки роботи “Буковелю”. Тоді він сказав, що інформації про скасування турніру немає, однак усе може змінитися.

А головний тренер збірної України з біатлону Юрай Санітра у студії “Біатлон” на Суспільному зазначав, що після повернення із Естерсунду біатлоністи можуть закінчити сезон у Тисовці, де раніше провели чемпіонат України серед юніорів і юніорок.

Суспільне Спорт ще раз зв’язалося з В’ячеславом Деркачем, щоб отримати оновлену інформацію щодо проведення змагань в “Буковелі”. За словами функціонера, буде модифіковано формат проведення турніру (без іноземців, без глядачів і з проживанням за 30 кілометрів від стадіону), але чемпіонат України відбудеться у запланований час. Ось як буде організовано турнір.

Про проведення чемпіонату України в Буковелі

“100% [чемпіонат буде в Буковелі]. Немає на сьогоднішній день законодавчих перешкод, щоб не провести чемпіонат там. По-перше, він внесений в єдиний календарний план, це дозволено постановою Кабінету міністрів. По-друге, ми виконуємо всі норми: проведення заходів без глядачів, тести повинні бути. Тим більше, що у нас [місце проведення чемпіонату України] – це не гірськолижний курорт. Так, загальна територія – це гірськолижний курорт, але у нас окремий стадіон – окреме місце проведення заходу. Тому я жодних перешкод не бачу”.

Про організацію проживання спортсменів та транспорт

“Єдине що – [Буковель] у червоній зоні. Потрібно узгодити стосовно транспортних засобів, які возитимуть спортсменів із готелю на стадіон. Не пізніше, ніж за два дні перед проведенням. А так, обмежень немає. Всі спортсмени проживатимуть в одному готелі, за 30 км від комплексу. На автобусах спортсменів будуть привозити на пристрілку, змагатися і тим же автобусом будуть вивозити з території біатлонного комплексу”.

Чи будуть змагатися біатлоністи з інших країн на чемпіонаті України

“Із багатьох країн до нас би з радістю приїхали, але на сьогоднішній день головна проблема – їх повернення додому. Відповідно до правил кожної країни, з якої хотіли б приїхати, при поверненні вони повинні відбувати 10-14 днів карантину. І ось це вплинуло на спортсменів, які хотіли до нас приїхати.

Був у Австрії на юніорському чемпіонаті світу, спілкувався із західними партнерами, всі б із радістю приїхали. Але при поверненні додому ніхто не хоче сидіти два тижні на карантині, оскільки випадають із тренувального процесу і змушені перебувати вдома на самоізоляції. Якби у нас в країні були більш м’які обмеження, мабуть, приїхали б. А так – треба відбувати самоізоляцію. Вони кажуть, що треба тренуватися на лижах, закатуватися до наступного сезону. Тим паче, що наступний сезон – олімпійський, і для кожної команде це – основне”.

Що відомо

– На чемпіонаті України-2021 очікується приїзд біатлоністів із основної команди.

– “Буковель” удруге в сезоні-2020/21 прийматиме чемпіонат України (перший – наприкінці грудня 2020-го). Тоді на ньому не брали участь біатлоністи команди “А”.

– Уперше “Буковель” мав приймати чемпіонат України з біатлону наприкінці сезону-2019/20, але змагання були скасовані через пандемію коронавірусу.

– До “Буковеля” чемпіонат України з біатлону проходив у Яворіві.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено