Івано-Франківськ

Чому затримують виплати декретних та лікарняних – пояснює Фонд соціального страхування України

Станом на 15 березня затримка складала 21 робочий день або 1,8 млрд гривень.

630 360 1574253698 812

Фонд соціального страхування наразі виплачує лікарняні та декретні у повному обсязі, проте є затримки в строках фінансування. Про це повідомляє  пресслужба відомства, пише ПІК.

“Наразі тривалість затримки коливається залежно від суми щоденних надходжень до бюджету Фонду. Зокрема, станом на 15 березня, затримка складає 21 робочий день або 1,8 млрд грн, а також непрофінансовані заяви-розрахунки на суму 0,8 млрд грн, термін оплати яких складає 10 робочих днів відповідно до законодавства”, – йдеться у повідомленні.

Також додають, що доходів Фонду не вистачає на покриття усіх прийнятих на фінансування допомог і виплат. Наявна заборгованість була накопичена Фондом у грудні через різке зростання видатків.

«Це пов’язано із додатковим навантаженням, яке Фонд отримав через пандемію — суттєво зросли видатки за лікарняними, також на нас було покладено фінансування самоізоляції українських працівників, страхові виплати медикам тощо. Наприклад, у грудні 2020 року Фонд прийняв на оплату лікарняні на суму 2,4 млрд грн — на 1,5 млрд грн більше, ніж у грудні 2019-го (0,9 млрд грн)», — пояснили у Фонді.

При цьому у фонді нагадують:

“Ще в листопаді 2020 року ми фінансували лікарняні і декретні упродовж одного робочого дня після отримання заяви-розрахунку від роботодавця (замість 10 робочих днів, визначених законодавством). Усі операції були оптимізовані та прискорені, аби в період пандемії забезпечити максимальну оперативність у наданні допомог».

Але аби ви могли точно дізнатись, чи кошти вже перераховано роботодавцю, Фонд  ввів додаткову звітність за тегом #фінансування_страхувальників – інформація оновлюється у розрізі регіонів.

Читайте також:

Понад 400 нових “швидких” отримають 19 областей України

Мер Києва, попри помаранчеву зону в столиці, вводить локдаун: основні заборони

Кабмін може відновити карантинні виплати підприємцям

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено