Івано-Франківськ

Верховинщину засипало снігом: у деяких населених пунктах є перемети (ВІДЕО)

Проїзд комунальними дорогами Верховинського району на висоті понад 800 метрів над рівнем моря ускладнений.

2224568 scaled

Про це Суспільному Карпати повідомив голова Верховинської РДА Василь Бровчук.

Відео засніженої дороги у Черетові Верховинського району виклав на своїй сторінці у Facebook Роман Клим.

Ось так вхурделило сьогодні у високогір’ї Карпат! Це дорога Буковець-Черетів у Верховинському районі на висоті більше 850 м н. р. м. Зі слів місцевих мешканців, тут сніжило чотири дні поспіль. У жителів віддаленого села неподалік Писаного Каменю одвічна проблема з розчищенням дороги: гуцулам постійно доводиться самим збирають кошти на паливо для грейдера, аби до села був доїзд“, — йдеться у дописі.

За словами голови Верховинської райдержадміністрації Василя Бровчука, дороги державного та місцевого значення у Верховинському районі розчищені. Також є проїзд через Кривопільський та Буковецький перевали.

У високогір’ї – за межею 800 метрів над рівнем моря і більше – там великий сніговий покрив, десь 30-40 сантиметрів. От там зі сполученням по комунальних дорогах є проблеми. У деяких населених пунктах є перемети – це село Перехресне, село Стовпні. Частково, напевно, Замагора, бо вона має перевал, де є вітряна сторона. Але наявною технікою там фізично не можна нічого зробити, прочистити“, – розповів Василь Бровчук.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено