Івано-Франківськ

Бойовики двічі обстріляли ЗСУ. Один український військовий загинув

За добу 19 березня в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксували 2 порушення режиму припинення вогню.

ccc692d oos poraneni2

Один український військовий загинув, пише ПІК з посиланням на УП.

Поблизу Водяного, що на Приазов’ї, окупанти відкривали вогонь із артилерійських систем 122-го калібру, мінометів 120 калібру, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

В результаті ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення, несумісне з життям.

Зі стрілецької зброї противник здійснив обстріл українських позицій на тому ж напрямку неподалік населеного пункту Пищевик.

На обстріли російсько-окупаційних військ українські військові відкривали вогонь у відповідь.

У штабі ООС пов’язують дії окупантів із засіданням безпекової підгрупи ТКГ.

“Вчора протягом дня окупанти утримувались від провокацій у зв’язку з ініційованим Українською делегацією у Тристоронній контактній групі позачерговим засіданням безпекової підгрупи, яке було викликане систематичними грубими порушеннями режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ ОРДЛО та загибеллю військовослужбовця Збройних Сил України”, – йдеться в повідомленні.

Вчергове зірвавши засідання, російські найманці розгорнули інформаційну кампанію з дискредитації української сторони, після чого ввечері здійснили тривалий обстріл позицій наших захисників поблизу Водяного із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння, гранатометів та стрілецької зброї різних типів.

Українською стороною СЦКК направлено відповідну ноту на СММ ОБСЄ та підготовлено матеріали для оприлюднення фактів грубих порушень режиму припинення вогню з боку окупантів перед європейською та світовою спільнотою.

Від початку поточної доби, 20 березня, зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню – неподалік населеного пункту Південне окупанти відкривали вогонь із мінометів 82-го калібру.

На дії противника українські захисники відкрили вогонь у відповідь. Втрат серед військовослужбовців ЗСУ за поточну добу немає.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено