Івано-Франківськ

Мешканців Прикарпаття просять не купувати небезпечний кунжут

В насінні індійського лущеного кунжуту виявлено оксид етилену.

Мешканців Прикарпаття попереджають про небезпечний кунжут з Індії. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.

Мешканців Прикарпаття попереджають про небезпечний кунжут з Індії

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення  стосовно виявлення несанкціонованої речовини оксид етилену у насінні лущеного кунжуту, що експортувалось з Індії (експортер: SRSS Agro Pvt. Ltd, Dehli) до Румунії, де використовувалось при виготовленні хлібобулочних виробів (імпортер: Net Distribution S.R.L., Pantelimon, Ilfov; виробник: SC La Lorrain SRL, Campia-Turzii; зберігання: SC Macromex SRL, Campia-Turzii) та надіслано до України (отримувач: ТОВ «Метро Кеш Енд Кері Україна», пр. Петра Григоренка, 43, м. Київ, 02140; місце відвантаження продукції: с. Квітневе, Броварський р-н., Київська обл. та вул. Київська, 3К а, с. Колонщина, Макарівський р-н., Київська обл.).

“Держпродспоживслужба області попереджає операторів ринку, які використовують у виробництві та/або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з виробництва та/або обігу, адже встановлено, що вона може спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та у строк не більше двох робочих днів”, – йдеться у повідомленні.

Шановні споживачі! У разі виявлення даного харчового продукту в обігу, просимо негайно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392 або звертайтесь до районних, міський управлінь, відділів Головного управління.

Читайте також у ПІК:

Прикарпатців попереджають про небезпечні грейпфрути 

На Прикарпатті для хворих на Covid-19 розгорнули понад 4 тисячі ліжок

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено