Івано-Франківськ

Дитина без щеплення від “ковід” має право не відвідувати заняття у школі

Верховний Суд залишив без змін судові рішення районного та апеляційного судів.

Довідка в школу - чи можуть в школі вимагати тести на COVID-19

Як зазначається, районний та апеляційний суди відмовилися задовольняти позов про визнання недійсним та скасування наказу директора ліцею про відсторонення від занять учениці не щепленої за віком.

Про це повідомляє пресслужба Верховного суду, пише ПІК.

Згідно зі ст. 53 Закону України «Про освіту» здобувачі освіти мають право на безпечні та нешкідливі умови навчання, утримання і праці, а також зобов’язані відповідально та дбайливо ставитися до власного здоров’я, здоров’я оточуючих, довкілля.

Завданням держави є забезпечення дотримання оптимального балансу між реалізацією права дитини на освіту та інтересами інших дітей.

Закон дає право батькам відмовитися від проведення обов’язкових щеплень дитині.

“Держава, установивши заборону відвідувати навчальний заклад дитиною, яка не має профілактичних щеплень, реалізує свій обов’язок щодо забезпечення безпеки життя і здоров’я всіх учасників освітнього процесу, у тому числі й самої нещепленої дитини”, – йдеться в повідомленні.

Отже, право дитини позивачки на освіту в шкільному навчальному закладі тимчасово обмежили з огляду на суспільні інтереси.

Водночас право дитини на здобуття освіти не порушене, оскільки для дітей, які не можуть відвідувати заклад освіти за відсутності щеплень, установлені альтернативні способи отримання освіти та продовження навчання, зокрема в навчальному закладі.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено