Івано-Франківськ

Небезпечна архітектура Івано-Франківська загрожує життю перехожих (ВІДЕО)

В Івано-Франківську близько 600 пам'яток архітектури.

P1300265.00 00 14 06.Still002 scaled

Та не всі є окрасою міста, бо частина з них – аварійні. У поганому та навіть загрозливому стані балкони і карнизи, які часто осипаються, а також стіни, які дають тріщини. Це становить небезпеку для жителів, які щодня проходять попри такі проблемні об’єкти, повідомляє ПІК.

Скажімо, на вулиці Січових Стрільців, 24 привертає увагу пам’ятка архітектури, де свого часу творив Іван Франко. Зараз край будинку руйнується і дає тріщини.

Мешканці наголошують, що вкрай необхідна реставрація і відновлення будинків, які руйнуються. Причому, на думку людей, це має робитися під контролем відповідальних працівників міської ради.

Ще одна небезпечна пам’ятка архітектури розміщена на вулиці Січових Стрільців 11, де вже багато років осипається карниз.

Жителі міста стурбовані тим, що наражаються на небезпеку, проходячи повз такі будинки.

Директор Управління Архітектури Орест Кошик зазначає, що в  умовах складної економічної ситуації надзвичайно важко знайти кошти на реставрацію аварійних пам’яток.

І ось цікавий поворот у темі, директор Управління каже, що ці будинки знаходяться у приватній власності і саме власники повинні утримувати пам’ятки в належному стані.

Тим часом будинки продовжують руйнуватися, а міська влада чекає, коли із архітектурою нашого міста настане зовсім критична ситуація.

 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено