Івано-Франківськ

В Івано-Франківську презентували творчі роботи “сонячних” дітей (ВІДЕО)

На виставці представили й портрети дітей з синдромом Дауна та їхніх сімей.

Сьогодні, 22 березня, відбулася виставка фото та творчих робіт дітей із синдромом Дауна Івано-Франківщини, повідомляє ПІК.

Присвячена вона Всесвітньому дню людини з синдромом Дауна (“Сонячних дітей”), який щороку у світі відзначають 21 березня

Дата обрана не випадково – це символічне позначення самого синдрому Дауна, причиною якого є трисомія (березень – третій місяць року ) за 21 хромосомою (тому 21 березня).

На заході представили портрети дітей з синдромом Дауна, картини, а також їхні роботи та вироби виконані у різноманітних техніках: набивна вишивка, ткацтво, декупаж та інші.

На Прикарпатті існує ГО  “Сонячні діти Івано-Франківщини”, до якої належить 15 сімей, а до Асоціації батьків дітей з синдромом Дауна на Прикарпатті – 70 сімей з усієї області.

На захід завітав та представив свої роботи Юрій Літанюк з синдромом Дауна. Відвідав виставку разом зі своєю мамою Надією Петрівною

Детальніше дивіться у нашому сюжеті.

 

 

5 фактів про синдром Дауна:

  1. Синдром Дауна – це не хвороба, а генетична аномалія, обумовлена наявністю в клітинах людини додаткової третьої хромосоми у 21 парі.
  2. Народження дитини з цим синдромом не залежить від способу життя батьків, стану їх здоров’я, шкідливих звичок, харчування, статку, освіти, релігійних переконань, національностей.
  3. Приблизно кожне 700-е немовля у світі має синдром Дауна. Кожного року в Україні народжується приблизно 450 таких дітей.
  4. 80% таких діток народжуються в молодих батьків (до 35 років).
  5. «Сонячні діти» – так називають дітей із Синдромом Дауна за їхню доброзичливість, відкритість та наївність.

Дивіться також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено