Івано-Франківськ

Бурштинська ТЕС: обладнання станції інспектуватимуть безпілотники (ФОТО)

ДТЕК впроваджує інспекцію всередині димових труб та котлів ТЕС за допомогою дронів.

Dron u poloti scaled

Про це ПІК інформує ДТЕК Енерго.

Використання сучасних технологій підвищить рівень промислової безпеки, а також допоможе скоротити час на діагностику й ремонти.

На Придніпровській ТЕС команда Innovation DTEK навчила працівників ремонтного підприємства «Інтеренергосервіс» пілотувати спеціальний захищений дрон та передала обладнання в експлуатацію.

Незабаром Elios 2 використають для інспектування котлів на ДТЕК Бурштинській ТЕС та Луганській ТЕС.

Pidgotovka do zapusku scaled

«ДТЕК Енерго – прогресивна компанія, яка втілює у життя найсучасніші технології. Хтось робить круті фото за допомогою дронів, а ми будемо використовувати безпілотники для діагностики стану теплових електростанцій. Завдяки дронам можна буде знайти значно швидше той чи інший дефект у котлі, усунути його та знов включити в роботу обладнання. Якщо раніше інспекція внутрішніх поверхонь димових труб чи котлів могла займати дні, тепер мова йде про години. Минула зима показала: скорочення часу на ремонти обладнання – запорука ефективної роботи наших ТЕС і стабільності всієї енергосистеми України»,– зазначивгенеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв.

Dron okutyj karbonovoyu sferoyu scaled

Innovation DTEK разом зі спеціалістами «Інтеренергосервіс» (ДТЕК Енерго) та компанією DroneUA на Придніпровській ТЕС провели випробування дрона Elios 2, виробництва швейцарської фірми Flyability. Апарат уже ввели в експлуатацію та передали працівникам  «Інтеренергосервіс».

Це захищений дрон у карбоновій сфері, що забезпечує фото-, відеофіксацію та тепловізорний контроль. Він стійкий як до зіткнення, так і до запилення, тож добре підходить для використання у димових трубах та котлах.

На курсах з пілотування дронів  працівники ремонтного підприємства відпрацювали зліт-приземлення й маневрування безпілотником у закритих приміщеннях.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено