Івано-Франківськ

Бурштин втрачає успішну гімназію: що кажуть про це мешканці міста (ВІДЕО)

Депутати вирішили приєднати гімназію до Бурштинської школи №2, який надали статус ліцею.

Бурштин майже тридцять років пишався своєю гімназію. Вона, завдяки ентузіастам новаторських підходів до освіти, з’явилася на мапі міста у лихі 90-ті.

З того часу учні цього навчального закладу демонстрували високі знання на міських, обласних та Всеукраїнських предметних олімпіадах і традиційно ставали переможцями, успішно захищали свої науково-дослідні роботи у Малій академії наук. Випускники гімназії стовідсотково поступали у вищі навчальні заклади, пише ПІК.

У 2018 році гімназія звернулася до міської ради з ініціативою надати їй статус ліцею. Всі необхідні для цього критерії у гімназії були. Але депутати вирішили, що тоді усі навчальні заклади міста ще мали залишаться в “одному форматі”.

Цього року ситуація кардинально змінилася. Дві ЗОШ стали ліцеями, одна – гімназією. А та гімназія, що є, не просто зависла у повітрі… 30 березня відбулося І пленарне засідання чергової 10 сесії міської ради восьмого скликання, на якій вирішили:

“З 10 липня 2021 року Бурштинську гімназію та Бурштинський НВК реорганізувати шляхом приєднання до Бурштинського ліцею №2”.

Бурштинці зрозуміли це так, що гімназії, яку очолює Ольга Олійник, більше не буде. Ми поцікавились на вулицях міста енергетиків, що люди думають з приводу такого рішення?

Дивіться у відео.

Читайте також:

Бурштинський “Житловик” розділили на дві частини: що далі

Бурштинська ТЕС: обладнання станції інспектуватимуть безпілотники (ФОТО)

У Бурштині для учасників АТО/ООС виділили 30 тисяч гривень

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено