Івано-Франківськ

На Тисмениччині майже щодня вимикають світло: замінюють електромережі

У Братківцях реконструюють електромережі села.

На Тисмениччині замінять близько 15 км старих повітряних ліній на нові та міцні, з самоутримним ізольованим проводом, загалом охоплюючи технічним переоснащенням 90% електромереж села. Про це повідомляє “Прикарпаттяобленерго”, пише ПІК.

На Тисмениччині майже щодня вимикають світло: замінюють електромережі

“Більшість електромереж у селі були збудовані ще в 1971 році на дерев’яних опорах та з тонкими проводами, що уже вичерпали свій ресурс. Через брак коштів лінії у селі не модернізовувались. В цьому році компанії вдалося перейти на стимулююче тарифоутворення , спрямувавши частину інвестиційних коштів і на Братківці”, – зазначає головний інженер філії “Центральна” “Прикарпаттяобленерго” Ігор Сворак.

Лінії протягнуть самоутримним ізольованим проводом, так званим СІПом, що дозволяє значно підвищити надійність електропостачання. Виробники дають гарантію на СІПи – щонайменше 30 років. Окрім того ряд робіт на лінії, оснащеній СІПом, можна виконувати під напругою, без знеструмлення споживачів. Можна сміливо говорити, що завдяки модернізації лінії електропередачі, у мешканців Братківців у рази зменшиться кількість аварійних та планових вимкнень.

 Також, щоб зменшити протяжність лінії електропередачі у Братківцях будують чотири нові розвантажувальні підстанції. Роботи в селі розпочалися в лютому, а закінчити їх планують до кінця першого півріччя 2021 року. 

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено