Івано-Франківськ

Хакери оприлюднили особисті дані понад 500 мільйонів користувачів Facebook

На хакерському форумі опублікували телефонні номери та інші персональні дані 533 мільйонів користувачів Facebook із 106 країн.

Хакери оприлюднили особисті дані понад 500 мільйонів користувачів Facebook

Як повідомляє видання Business Insider, зокрема, зловмисники злили у мережу дані 32 мільйонів користувачів зі США, 11 мільйонів користувачів з Британії та 6 мільйонів з Індії. Вони опублікували телефонні номери, повні імена користувачів, місце та дату народження, біографічні дані, а в деяких випадках навіть адреси електронних скриньок, пише ПІК з посиланням на Суспільне.

Експерти з питань безпеки попереджають, що хакери можуть використовувати ці дані для видавання себе за інших людей та вчинення шахрайських дій.

“Злив бази даних такого масштабу, який містить персональні дані багатьох користувачів Facebook, безумовно, призведе до того, що зловмисники скористаються цим для здійснення кібератак або зломів з використанням соціальної інженерії”, — каже технічний директор компанії з кібербезпеки Hudson Rock Елон Гел, який першим звернув увагу на витік даних.

Він зазначив, що хакери не вперше відкривають доступ до цієї бази даних. У січні 2021 року вони розробили бота в Telegram, який дозволяв за гроші дізнатися номер телефону будь-якого з 533 мільйонів користувачів. Своєю чергою представник Facebook припустив, що зловмисники змогли поцупити дані через прогалину, яку компанія виправила у 2019 році.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено