Івано-Франківськ

В Україні спростять процедуру зміни мобільного оператора зі збереженням номера

Нова процедура значно полегшить життя абонента, який хоче залишити свій номер телефона, але змінити мобільного оператора.

Спрощена процедура зміни мобільного оператора зі збереженням номера телефона запрацює з 1 грудня 2021 року.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації України, пише ПІК.

Зазначається, що Міністерство юстиції зареєструвало 5 квітня відповідні зміни до порядку проведення процедури зі зміни перенесення абонентського номера між мобільними операторами, розроблені Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ).

Нова процедура значно полегшить життя абонента, який хоче залишити свій номер телефона, але змінити мобільного оператора. Відтак, номер перенесуть оперативніше, максимум, за 1 день, а не за 3-4, як це відбувається зараз, абонент повинен буде звернутися лише до одного (нового) оператора, а не до двох, договір з колишньою компанією розірветься автоматично.

Крім цього, користувачі без контракту тепер зможуть залишити свій номер під час зміни оператора за спрощеним порядком — реєстрація в попереднього оператора не потрібна.

В Мінцифри додають, що послугу з перенесення абонентських номерів в Україні почали надавати з 1 травня 2019 року. З цієї дати операторам надійшло майже 200 тис. офіційних звернень на перенесення номеру, але 40% заявникам відмовили. У відомстві зауважують, що кожного року мобільних операторів залишають більше 7 млн користувачів, частина з яких потенційно могла б скористатися цією послугою.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено