Івано-Франківськ

Христина Мохнацька планує провести лекцію на найвищому льодовику світу Хумбу

Франківка Христина Мохнацька, яка планує провести лекцію на найвищому льодовику світу Хумбу під час сходження на Еверест.

40ddf07c92c13479 scaled

Я вже готова фізично і морально. Вже хочу сісти в літак і полетіти“, – розповіла рекордсменка Христина Мохнацька.

Із собою в подорож альпіністка бере багаж вагою 100 кг. Це п’ятикілограмова аптечка, альпіністське спорядження, одяг і прапор України, який “подорожує” з Христиною вже десять років. Братиме також й українські смаколики, повідомляє ПІК із посиланням на “Суспільне”.

Не думала, що буде так багато всього, але хочеться взяти і сала, і меду, і якоїсь самогоночки. Взяти туди нашого українського і нагодувати, напоїти шерпів, мого гіда“, – каже альпіністка.

Христина Мохнацька планує піднятися на Еверест без кисню та встановити рекорд України.

Я хочу показати, на що здатен жіночий організм. Та й не тільки жіночий, а взагалі людський організм, якщо мені це вдасться“, – каже Христина Мохнацька.

Якщо задумане вдасться, то Христина буде п’ятою жінкою у світі, яка змогла зійти на Еверест без кисню. Окрім того, жінка планує здійснити ще одне досягнення. Зокрема, для студентів Університету Короля Данила, де вона працює викладачкою, хоче прочитати лекцію на висоті 5 200 метрів. На найвищому льодовику світу Хумбу Христина Мохнацька розповідатиме студентам про гори, захист навколишнього середовища, туризм та подорожі.

Якусь корисну інформацію розкажу. Навіть про льодовик. Вже з цього базового табору видно вершину Евересту, вершину Лхоцзе. Ще декілька вершин восьмитисячників можна показати, щоб студенти побачили. Ну, звичайно, на камеру — це не те, але хоча б частинку чогось мого емоційного я би хотіла їм передати“, – додає альпіністка.

Христина Мохнацька відправиться на найвищу вершину світу з міжнародною групою, в якій, крім неї, є ще семеро чоловіків. Разом з ними йтиме гід – місцевий житель Непалу. Учасники подорожі мають зустрітися 11-го квітня в Катманду. Повернутися в Івано-Франківськ альпіністка планує до свого дня народження – 23-го червня.

Нагадаємо, франківчанка підкорила одну з найвищих вершин Кавказу.

Читайте також: 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено