Івано-Франківськ

Суд задовольнив вимоги Олександра Шевченка щодо виборів на дільниці в Яремче

Івано-Франківський окружний адміністративний суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними на дільниці в Яремче.

sud otmenil postanovlenie 3 main

Суд за позовом кандидата у депутати ВР Олександра Шевченко до ОВК №87 повністю задовольнив його позовні вимоги й визнав протиправною та скасував постанову окружної виборчої комісії №87 від 2 квітня, якою вибори на дільниці №261027 в Яремче були визнані недійсними, повідомляє громадянська мережа “Опора”, пише ПІК.

В “Опорі” нагадали, що під час повторного підрахунку ОВК визнала недійсними вибори на п’яти виборчих дільницях, в тому числі на ділянці №261027.

Під час перерахунку голосів на цій дільниці було встановлено, що на контрольних листах у виборчих скриньках була відсутня печатка дільничної виборчої комісії, а також у членів ОВК виникли зауваження щодо формування списку виборців для голосування за місцем перебування.

Окружна комісія вважала, що в цей витяг неправомірно включили 24 виборців, які складають більше 5% від всіх, що отримали бюлетені на цій ділянці. Саме тому, на думку комісії, вибори слід визнати недійсними (462 виборці взяли участь у виборах). У той же час, суд врахував доводи позивача, що в голосуванні за місцем перебування за даними протоколів брали участь 12 виборців.

З приводу складання витягу зі списку виборців суд зазначив, що для встановлення 5% виборців згідно з пунктом 1 частини 1 статті 92 закону, слід брати кількість виборців, які фактично проголосували, а не кількість виборців, внесених до витягу зі списку виборців. Тому в даному випадку слід було враховувати 12 тих, хто проголосував за місцем перебування. Однак 12 виборців не перевищують 5% від 462 виборців, які отримали виборчі бюлетені на виборчій дільниці.

Представник окружної виборчої комісії в суді заявив, що рішення будуть оскаржувати в апеляційному суді.

Як зазначила старший радник з юридичних питань “Опори” Ольга Коцюруба, якщо апеляція залишить рішення суду першої інстанції без змін, то протокол про підсумки голосування доведеться переробляти і врахувати результати голосування на цій дільниці.

Читайте також:

У лісах на Прикарпатті з’явилися перші весняні гриби (ФОТО)

Ваш гороскоп на тиждень 5 – 11 квітня

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено