Івано-Франківськ

Вчені рекомендують їсти сало для здоров’я серця

Сало — унікальний продукт, про користь і шкоду якого постійно ведуться дискусії.

Вчені,  дослідники з Мюнхенського університету відзначили, що свиняче сало містить арахідонову кислоту, яка входить до складу життєво необхідного вітаміну F. Завдяки їй нормалізується кровообіг і діяльність серцево-судинної системи, в також зміцнюється кісткова тканина та імунна система, пише  agronews.ua.

Вчені рекомендують їсти сало для здоров'я серця

Ще до складу сала входить олеїнова кислота, яка покращує роботу печінки й нирок та запобігає розвитку атеросклерозу — хронічного захворювання, при якому страждають стінки судин. Вивчивши склад сала вчені з Німеччини прийшли до висновку, що цей продукт можна додати в список доброчинних тваринних жирів і навіть порекомендували вживати невеликий шматочок сала щодня, особливо людям з серцевими проблемами.

Токсикологи з Вищої медичної школи Торонто теж вивчили мікробіологічний склад сала і встановили, що воно сприяє виведенню з організму отруйних речовин, зокрема радіонуклідів. Але при цьому не варто забувати, що в салі міститься багато солі та калорій, тому вчені радять обходитися 30-грама шматочком за один прийом.

Дієтологи радять віддавати перевагу солоному салу, а ось копченим не варто захоплюватися. При копченні всіх продуктів, не тільки сала, утворюються шкідливі сполуки — феноли — вони є канцерогенами. Смажити сало також не рекомендується — в процесі смаження воно окислюється і перетворюється в тригліцериди, які шкідливі для печінки.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено