Івано-Франківськ

Снятинські освітяни не отримають додаткових виплат

8 квітня, під керівництвом заступника міського голови Романа Дідуха відбулася робоча нарада з директорами шкіл громади.

Снятинські освітяни не отримають жодних додаткових субвенцій з державного бюджету. Звернення до вищих органів влади не дали позитивних результатів. Про це повідомляють на сайті Снятинської міської ради, пише ПІК.

Снятинські освітяни не отримають додаткових виплат

“У ході наради обговорювалися болючі питання, щодо дефіциту освітньої субвенції, яка складає 16 млн гривень та плани виходу із цієї ситуації”, – йдеться у повідомленні.

 На даному етапі розробляється план реорганізації закладів освіти та створення шести опорних шкіл. Всі інші школи стануть їхніми філіями та будуть понижені у статусі до гімназії або початкової школи. При цьому наголошується, що початкова школа буде працювати у кожному населеному пункті.

Крім того, на нараді йшлося про написання Звернення про проведення державного перепису населення, який покаже наявну ситуацію із кількістю населення в кожній громаді. Адже за усіма розрахунками нашу громаду прирівняно до громади в якій проживає більше 40 тисяч населення. По факту – ситуація зовсім інша. Такі перерахунки можуть суттєво вплинути на перегляд формульного розрахунку.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено