Івано-Франківськ

На Прикарпатті зв’язкову УПА Парасковію Гураль привітали з 95-річчям (ФОТО)

Пані Параска з чоловіком виховали семеро дітей: 4 дівчат та 3 хлопців і мають18 онуків, 33 правнуки й 11 праправнуків.

vitannya 95 rokiv 03

На Прикарпатті 95-річний ювілей відзначила днями зв’язкова УПА, мешканка села Старі Кривотули Парасковія Гураль. Від імені депутатів Тисменицької міської ради привітала ювілярку очільниця громади Тетяна Градюк, повідомляє міськрада, пише ПІК.

“У 13 років Парасковія стала зв’язковою УПА, допомагала повстанцям. Мала псевдо «Берізка». У 1946-ому році Параска Гураль (Назарук) одружилася з односельцем Михайлом Гуралем. Разом виховали аж семеро дітей: 4 дівчат та 3 хлопців, з яких дві пари близнюків. Нині в пані Параски є 18 онуків, 33 правнуки та 11 праправнуків, які мешкають у різних куточках України”, – йдеться у повідомленні.

Поважна берегиня великої родини ще й вправна господиня і вишивальниця. Жінка завжди добре готувала. Донькам передала рецепти багатьох старовинних страв. Після важкої колгоспної роботи та домашніх справ жінка завжди брала в руки голку і нитку та вишивала серветки, рушники, скатертини, які зберігаються й досі. Зізнається, що ці візерунки—частина великої України, за яку вона боролася.

vitannya 95 rokiv 02

«У Вас неабияке багатство — чудові золоті роки, досвід, життєва мудрість, добрі справи, велика родина, шана та повага односельців. Ви гідно пройшли непростий життєвий шлях, боролися за волю і незалежність України. Дякуємо за Ваш патріотизм, жертовність, жіночу та материнську доброту, за виховання дітей, онуків, правнуків, праправнуків», — зазначено у вітальній адресі, яку вручила ювілярці Тетяна Градюк.

Для поважної ювілярки Бог, Україна і родина є сенсами життя. А ще, за словами доньки Наталії, її мати дуже побожна, змалечку всіх дітей привчала ходити до церкви, молитися та покладатися на волю Божу. Ще у 90 років пані Парасковія постійно ходила до сільського храму. Донині жінка щодня мбагато молиться за свою велику родину, громаду, Україну і наших захисників на Сході.

Читайте: 

10 квітня 2021: свята, події, іменини, прикмети, що сьогодні не можна робити

Відсьогодні Прикарпаття у “жовтій” зоні: які обмеження знімаються

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено