Івано-Франківськ

У Шепоті на Косівщині відновили зруйнований минулорічною повінню міст

Червневий паводок повністю зніс саморобну переправу, яку місцеві жителі споруджували протягом багатьох років.
10042021012 scaled
«Повеневі води річки Брустурка унеможливили сполучення із чотирма ділянками Шепота. Майже 100 домогосподарств залишалися відрізаними від села», – розповів староста Шепітського старостинського округу Степан Плитчук.

Добиратися до цих присілків Шепоту, особливо у дощову погоду, було вкрай важко. Хворих доводилося везти гужовим транспортом, часто переносити на руках, оскільки доїзд бригади екстреної медичної допомоги до місця події був просто неможливим. Схожою ситуація була з організацією поховання померлих.

10042021016 scaled

«До школи дітям йти 3-5 км. За обставин, спричинених повінню, відпускати дітей до навчального закладу було страшно. Часто батькам доводилося йти назустріч школярам, які поверталися додому», – зазначила жителька Шепота Ганна Тимофійчук.

Беручи до уваги критичну ситуацію, яка склалася у Шепоті після повені 2020 року, значну частину коштів, виділених із резервного фонду Держбюджету на подолання наслідків стихії, вирішили спрямувати саме на будівництво нового моста у цьому віддаленому високогірному населеному пункті Косівського району.

10042021010 scaled

«Зважаючи на географічне розташування цього об’єкта, – розповів керівник ПП «Грегіт» Петро Реведжук, – працювати тут було складно. Інколи доводилося завозити матеріал кіньми, почергово. Та результатом виконаної роботи задоволені. Біля моста встановлені габіонні стінки, що слугуватимуть захистом для споруди у разі підняття води. Облаштовано під’їзну дорогу до моста. Впевнений, міст довго слугуватиме місцевим мешканцям, оскільки до роботи ми віднеслися відповідально».

Новозбудованим автомобільним мостом задоволені всі: і жителі Шепоту, і місцева влада.

«У такий складний для країни час, коли вирують війна на Сході та пандемія коронавірусної хвороби, вдячний уряду України за виділені кошти на подолання наслідків минулорічної негоди. Ці кошти ми вирішили спрямувати на об’єкти інфраструктури, відновлення яких було критично необхідним. За цей досить недовгий період на Косівщині відновили вже 15 об’єктів, серед яких і автомобільний міст у Шепоті», – зазначив голова Косівської райдержадміністрації Петро Іванишин.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено