Івано-Франківськ

Депутати облради стурбовані ситуацією щодо поводження з твердими побутовими відходами на Прикарпатті

У п’ятницю, 23 квітня відбулося засідання шостої сесії Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання.

Голосарій про відходи – Експертно-дорадчий центр

Зокрема, під час зсідання народні обранці проголосували за звернення обласної ради до Верховної Ради України щодо прийняття у другому читанні проєкту Закону України «Про управління відходами».

Відповідне звернення зачитав заступник голови обласної ради Василь Гладій, повідомляє журналіст ПІК.

За його словами, станом на 2019 рік загальний обсяг відходів, накопичених в області, становив близько 46 млн. тонн. Це спричиняє значний негативний вплив на стан довкілля, викликає соціальну напругу та погіршує туристичну привабливість регіону.

Івано-Франківська обласна державна адміністрація розробила Регіональний план управління відходами в Івано-Франківській області до 2030 року, який відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження Національного плану управління відходами до 2030 року» має пройти процедуру погодження Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України і Міністерством розвитку громад та територій України. Однак на сьогодні механізм погодження міністерствами такого плану відсутній.

Зазначимо, що Верховна Рада України у першому читанні прийняла проєкт Закону України «Про управління відходами», яким передбачено законодавче врегулювання питань розроблення та погодження регіональних планів управління відходами.

Зважаючи на важливість розв’язання проблем, пов’язаних із забрудненням навколишнього природного середовища відходами, обласна рада звернулася до Верховної Ради України з проханням прийняти у другому читанні проєкт Закону України «Про управління відходами».

«Без прийняття цього закону ми не можемо рухатися. Немає механізму. Як тільки він буде прийнятий, це нам дасть дорожню карту поводження із твердими відходами в області», – резюмував Василь Гладій.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено