Івано-Франківськ

На Прикарпатті фтизіопульмонологічний центр отримав рентгенівський комплекс вартістю 1,9 млн грн

Комплекс КРД 50 у модифікації «КРД INDlagraf-02» дозволяє обстежувати пацієнтів з підозрою на COVID-19 безпосередньо за місцем їх перебування.

176945748 4354028274618922 1768573161884394986 n scaled

На Прикарпатті КНП «Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради» отримав пересувний рентгенівський діагностичний комплекс КРД 50 у модифікації «КРД INDlagraf-02», який дозволяє обстежувати пацієнтів з підозрою на COVID-19 безпосередньо за місцем їх перебування, повідомляє Івано-Франківська ОДА, пише ПІК.

За інформацією ПІК комплекс за 1 млн 900 тисяч гривень придбав та передав медзакладу Благодійний фонд Рената Анметова, з яким фтизіопульмонологічний центр співпрацює уже 10 років. Минулого року Фонд поставив центру два ШВЛ-апарати.

Вчора у церемонії передачі рентгендіагностичного обладнання для лікування хворих на COVID-19 брав участь  радник голови обласної державної адміністрації Едуард Греков.

“Дуже важливо, що окрім держави до цього процесу долучилися меценати. І сьогодні ми маємо добрий приклад того, як потрібно допомагати нашим лікарням. Хочу подякувати представникам соціально відповідального бізнесу за важливу допомогу для медичних установ області у цей складний час», – зазначив посадовець.

В.о. генерального директора КНП «Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради» Любомир Малофій розповів, що за час епідемії в закладі проліковано близько двох тисяч пацієнтів, з них 60 відсотків – ковідні хворі. Тут було розгорнуто додатково 50 ліжок і заклад готовий прийняти 140 пацієнтів.

«На жаль, хвороба ще не відступила, і тільки спільними зусиллями медиків, влади і благодійників можна побороти пандемію. Необхідно відзначити, що за підтримки Президента України Володимира Зеленського та Уряду наша область отримує вакцину. Також ми отримали субвенцію у розмірі 60 мільйонів гривень для забезпечення централізованим киснем наших лікарень, продовжуємо отримувати засоби індивідуального захисту, обладнання, медикаменти, – наголосив Едуард Греков.

Читайте також:

На Прикарпатті впроваджують особливе спостереження за малюками для покращення їх здоров’я

Відеоанонс: “Через нашу лікарню з початку пандемії пройшло 4,5 тисячі людей” – Тарас Масляк

Міхеіл Саакашвілі побував на Прикарпатті: стала відома тема візиту

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено