Івано-Франківськ

Брат за брата: 18-річного Сашка Цимбалюка з Прикарпаття виписали з лікарні (ВІДЕО)

І сьогодні на 37-й день після операції 18-річного Сашка Цимбалюка з Прикарпаття виписали.

photo 2021 04 22 19 56 22 scaled

Важку форму хвороби Сашку діагностували у грудні.  Його кістковий мозок не виробляв клітини крові. І увесь час, аби жити, йому треба було вливати компоненти крові ледь не щотижня. Єдиним варіантом одужати була трансплантація.

«Я радий, що виходжу на вулицю. Дуже радий, що в Україні є професіонали, які врятували мені життя», – каже юнак.

Донором став його 20-річний брат Андрій. Перші його хвилини за межами лікарні брат бачить онлайн. Брат-рятівник, каже, що почувається добре, а бути донором йому сподобалося.

«Я як дізнався, що можна спасти, то навіть не задумувавшись», – каже юнак.

Зараз Сашку ще не можна бути біля великої кількості людей, знімати з обличчя маску та обійматися. Попереду ще більша половина реабілітації після трансплантації, але лікарі кажуть хлопець одужує.

Як нині почувається хлопець,  про що мріє і хто з рідних урятував йому життя – дивіться у сюжеті ТСН:

Цю трансплантацію в Україні зробили вперше після 13 років перерви, адже у нас не було специфічного обладнання. Відповідно, пацієнти, такі як Сашко, могли лікувати лише за кордоном.

Це початок, і якщо буде підтримка на державному рівні, то я думаю, що все вийде, операції будуть проводиться“, – каже в.о. директора Київського центру ТКМ Світлана Ціва.

Після виписки Сашко залишається тимчасово жити в Києві, адже перші 100 днів після трансплантації ще має приходити до лікарні, доки не одужає повністю. Але, що буде робити, коли повернеться додому уже вирішив.

«Обійму батьків, поїду з друзями здибаюсь і буду жити далі», – каже Саша.

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено