Івано-Франківськ

На Богородчанщині замінюють лінії електропередач

Енергетики проводять реконструкцію електромереж 0,4 кВ одразу трьох сіл на Богородчанщині: у Похівці, Старуні та Глибокому.

На Богородчанщині модернізують електричні мережі. Про це повідомляє Прикарпаттяобленерго, пише ПІК.

  • У селі Похівка енергетики закінчують модернізацію майже 4 кілометрів повітряної лінії електропередачі, яка була збудована у 1967 році, коли кількість електрообладнання в домах вимагала значно скромнішої потужності, ніж сьогодні.

Мешканці села неодноразово зверталися в обленерго з повідомленнями про аварійні вимкнення через негоду та низьку напругу на лінії. Щоб усунути ці незручності, проводи лінії замінили на сучасні самоутримні ізолюючі проводи (далі – СІП) – більш міцні та стійкі до несприятливих погодних умов. 80 % лінії раніше проходили по дерев’яних опорах, які зараз замінили на залізобетонні. Ці заходи дозволять знизити ризик аварійних вимкнень на лінії, та значно зменшать кількість планових ремонтів. 

На Богородчанщині модернізують електричні мережі.

Модернізація у Похівці – на фінішній прямі, там уже розпочали перепідключати споживачів до реконструйованої лінії. За лічені дні мешканці села зможуть повноцінно переконатися у ефективності проведених ремонтів.

  • У селі Старуня триває схожа реконструкція повітряних ліній електропередачі. Лінія, що підлягає модернізації теж була збудована у 1967 році і вичерпала свій комутаційний ресурс. Вона забезпечує електропостачанням 189 споживачів. Її протяжність – майже 8 кілометрів, і проводи на ній повністю замінять на СІП. 158 із 188 опор цієї лінії були дерев’яними, і вже зараз триває їх заміна на залізобетонні. Щоб розвантажити лінію, на її найдовших відрізках енергетики ставлять дві додаткові трансформаторні підстанції.
  • Повітряні лінії в селі Глибоке введені в експлуатацію в 1977 році. Лінія, що підлягає реконструкції, побудована переважно на дерев’яних опорах загальною довжиною близько 5 км. Проводи цієї лінії уже замінюють на СІП для забезпечення безперебійного постачання електроенергії. Щоб розвантажити лінію, на її найдовших відрізках енергетики ставлять дві додаткові трансформаторні підстанції.

У другому півріччі 2021 року у селі Солотвино також реконструюють повітряну лінію електропередачі 10 кВ. Лінія, протяжністю 14 км обслуговує 1 863 споживачів і через надмірне навантаження не дозволяє забезпечити надійність електропостачання споживачів.

До слова, на третій квартал 2021 року енергетики запланували заміну ще трьох силових трансформаторів у селах Іваниківка, Скобичівка та Луквиця.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено