Івано-Франківськ

Президент Зеленський назвав “ідеальне місце” для зустрічі з Путіним

Президент України Володимир Зеленський пропонує як місце зустрічі із президентом РФ Володимиром Путіним - Ватикан.

251683 scaled

На думку Зеленського, зустріч обов’язково відбудеться, адже без неї досягнути миру на Донбасі неможливо, пише ПІК із посиланням на ТСН.

Про це український президент повідомив в інтерв’ю італійському виданню “La Repubblica”.

Так, зі слів Зеленського, Ватикан є ідеальним місцем для діалогу про мир. У цьому контексті президент нагадав, що в історії є часті випадки, коли до Апостольської столиці зверталися задля вирішення конфліктів між державами.

Крім того, Ватикан, як сказав український президент завжди діє незацікавленим чином, адже не має військово-політичних або економічних інтересів. А Папа Римський, зі слів Зеленського, “за своїм покликанням є пророком миру”.

Святий Престол міг би стати ідеальним місцем для розмов про мир на Донбасі. Ватикан – справді ідеальне місце для діалогу про мир. Святий Престол – це ж глобальний моральний авторитет, який завжди ефективно виконує роль посередника, оскільки є неупередженим і викликає довіру всіх учасників конфлікту“, – заявив Зеленський.

Водночас, український лідер заявив, що місце зустрічі має викликати довіру обох сторін.

Тоді, за його словами, це буде ефективно, і сторони зможуть говорити по суті. Сама ж зустріч, вважає президент України, потрібна для того, щоб припинити війну на Донбасі та “пройти увесь шлях до чесного й тривалого миру”.

Зрозуміло, що справжнього прямого спілкування між Україною та Росією давно не було. Це, безумовно, не сприяє конструктивним перемовинам. Тож мені здається, що зустріч, для початку, має відбутися на території, яка уособлює мир та діалог. На мій погляд, правильно підібране місце для проведення надзвичайно складного діалогу про мир посприяє вирішенню питання“, – пояснив Зеленський.

Читайте також: 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено