Івано-Франківськ

16-а за ліком: до Перемишлян привезли Великодню писанку з Рогатина (ФОТО)

Юні художники з Рогатина розписали писанку для міста Перемишляни на Львівщині.

16-а за ліком: минулого тижня з робочим візитом на Рогатинщину завітав Перемишлянський міський голова Олександр Зозуля. У рамках багаторічної співпраці з Рогатинською міською радою очільник  сусідньої громади передав об’ємну писанку, яку запропонував розписати молоді громади. Про це повідомляє Рогатинська міська рада, пише ПІК.

983a322502ad318

b1f23f5b6f23671

6703c4bf2bf7a3e

Упродовж кількох днів над білим тлом майбутньої писанки працювали вихованці Рогатинського центру дитячої та юнацької творчості разом із наставником Надією Верстин. 28 квітня Великодній шедевр передали до Перемишлян.

“Ваша писанка у нас 16-а за ліком. Маємо писанки з різних міст та наших парафій. І кожна з них зроблена у своєму неповторному колориті. Хочу подякувати тим людям, які трудилися над перемишлянською писанкою, побажати жителям Рогатинської громади веселих і спокійних свят у колі родини. Хай усі родини будуть здорові, життєрадісні”, – сказав очільник Перемишлян.

Малюючи оберіг для Перемишлян, юні рогатинці відштовхувалися від наших етнічних традицій, водночас вносили свою творчу лепту.

face1e7090074a1

16-а за ліком: до Перемишлян привезли Великодню писанку з Рогатина (ФОТО)

Зверху писанки, зокрема, зображено зірку, сонце – символ Бога, який є основою любові на землі. Навкруги світила кружляють птахи – душі людей, котрі є посередниками між землею і Небом. У центрі писанки красується посланець Бога на землі, Ангел-охоронець, в руках якого є квітка з гербом нашого міста. Крила ангела – це одночасно лебеді, символи вірності. 

З іншої частини писанки діти намалювали дерево життя з п’ятьма квітками, де намальовані п’ять святинь Рогатина. І завершує композицію безконечник, символ плинності та безконечності нашого буття.

“Тож, надіємося, великоднє диво, створене любов’ю і світлими намірами дітвори з Рогатинщини, стане окрасою Перемишлянської громади, яка даруватиме гарний настрій її жителям у часі свят”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено