Івано-Франківськ

Експерти спрогнозували розвиток COVID-19 в Україні після Великодня

За словами Ганиченка, будь-які масові зібрання під час Великодня можуть повернути регіон до «червоного рівня» епіднебезпеки впродовж двох-трьох тижнів.

Свята можуть вплинути на темпи поширення коронавірусу в Україні / REUTERS

За одним зі сценаріїв розвитку епідемії коронавірусної хвороби в Україні, розроблених Київською школою економіки, захворюваність на COVID-19 після великодніх свят продовжить спадати, однак повільніше, ніж зараз.

Як передає кореспондент УНІАН, про це керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки Юрій Ганиченко повідомив під час презентації аналізу поточної ситуації та моделювання сценаріїв поширення COVID-19, пише ПІК.

«За «середнього» сценарію, який розробила Київська школа економіки, очікується, що захворюваність продовжить спадати і після великодніх свят, однак потенційно меншими темпами, ніж це відбувається зараз», – заявив він.

За словами Ганиченка, результат впливу великодніх святкувань можна буде спостерігати лише наприкінці травня. «Тому, що є інкубаційний період, і ми приблизно через три тижні побачимо вплив святкування Великодня на ситуацію із захворюваністю», – додав він.

За словами аналітика, наразі додаткових загальнонаціональних жорстких обмежень вводити не потрібно, бо вже третій тиждень захворюваність спадає. «Однак варто розуміти, що ті регіони, які нещодавно вийшли з «червоного» рівня епідемічної небезпеки, ще знаходяться досить близько до межі «червоного» рівня. Відповідно, будь-які поштовхи, включно з масовими зібраннями на період Великодня, можуть повернути регіон до «червоного рівня» епіднебезпеки впродовж двох-трьох тижнів», – зазначив він.

«В Україні досягнута домовленість з керівниками церков про те, щоб збільшити кількість богослужінь, під час яких українці зможуть посвятити їжу та одразу піти додому. Тобто кількість богослужінь збільшиться, їхня тривалість зменшиться для того, щоб не скупчувати людей, однак все залежить від кожного з нас – як ми будемо дотримуватись соціальної дистанції та носіння масок під час богослужінь», – резюмував він.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено