Івано-Франківськ

В Україні ціни на огірки б’ють рекорди

Ціни на тепличні огірки продовжують стрімко зростати.

В Україні оптові партії огірків з місцевих тепличних комбінатів надходять у продаж в середньому по $ 1,84 / кг,(51 грн), тоді як ще в кінці минулого тижня середній рівень цін на дану продукцію не перевищував позначку в $ 1,50 / кг(41 грн). Про це пише ПІК з посиланням на agronews.ua.

В Україні оптові партії огірків з місцевих тепличних комбінатів стрімко зросли у ціні.

Основною причиною стрімкого зростання цін на огірки в Україні аналітики називають погодні умови, а саме досить холодну першу половину весни цього року з низькими температурами повітря, частими дощами і недавнім снігопадом. Так вчора і позавчора сніг випав в Черкаській, Полтавській, Харківський, Вінницькій та інших областях України, а нічні температури повітря за останній тиждень нерідко опускалися нижче 0⁰С.

“За словами виробників, погода негативно позначилася на вегетації рослин, і на ринок надходили малооб’ємні партії продукції. При цьому продавцям вдавалося без проблем підвищувати відпускні ціни незважаючи на стриманий попит з боку покупців”, – йдеться у повідомленні.

В Україні ринкова ситуація в найближчі дні може кардинально змінитися, так як з середини поточного тижня погода на більшій території країни нормалізувалися, а температура повітря підвищилася.

До слова, пропозиція огірків на ринку України майже до настання травневих свят в минулому році значно перевищувала запити з боку покупців, а ціни, за станом на сьогоднішню дату, 29 квітня, були менш $ 1,00/кг, і до початку травня і зовсім скотилися до $ 0,40/кг.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено